EnglishRomână

#descoperăYOGA

YOGA pentru începători – ce este și cum ne poate ajuta

Agitația vieții cotidiene, îmbrățișată de tot mai multe persoane, ne-a îndepărtat de toate acele elemente profunde și semnificative de care avem nevoie pentru a trăi în armonie și echilibru. Termenele limită, lista tot mai lungă cu activități de îndeplinit, responsabilități, fuga continuă spre nicăieri au conturat un întreg sistem ce ne-a determinat să credem că așa arată adevărata viață, că acesta este normalul pe care trebuie să învățăm să îl interiorizăm.

Când alegem să trăim viața ca pe o cursă, la viteză maximă, uităm care este adevăratul scop și ne îndepărtăm tot mai mult de fiecare oportunitate de a porni pe drumul în care pașii să ne fie ghidați de către energia pură, curată.

Întreaga dezordine a vieții trăită în dezechilibru își poate găsi în orice moment rezolvare pentru că adevărata putere se află în interiorul fiecăruia. Armonia cu propriul sine, cu interiorul, te va ajuta să accesezi apoi energia pură universală, conectându-te cu toți ceilalți ce se află în conexiune cu aceasta.

YOGA îți oferă întocmai instrumentele de care ai nevoie pentru a păși, treptat, afară din agitația cursei. Cel mai vechi sistem de dezvoltare personală din lume, aceasta te va ajuta să construiești o viață armonioasă pentru a putea atinge împlinirea de sine. 

Asemeni unei discipline, YOGA propune 5 direcții de acțiune (piloni):

  1. Asane: exerciții corecte 
  2. Pranayama: respirație corectă
  3. Savasana: relaxare corectă
  4. Dietă corectă Lacto-Vegetariană
  5. Vedanta & Dhyana: gândire pozitivă și meditație

Cei 5 piloni creează un adevărat sistem de evoluție minte-corp-spirit. Conexiunea dintre aceștia este foarte puternică astfel încât, fiecare progres obținut într-unul dintre piloni determină dezvoltarea celorlalți. 

Întreaga filosofie constă în faptul că, un corp neantrenat, nedisciplinat nu are capacitatea de a găzdui o minte liniștită, puternică astfel că, practica fizică te va ajuta să construiești casa perfectă pentru noua ta minte. Exercițiile fizice te vor ajuta să dezvolți musculatura necesară practicării meditației, astfel încât după momentele îndelungate de nemișcare să nu te confrunți cu senzația de amorțeală sau alt tip de disconfort. 

Cu siguranță ai observat că în momentele de stres și anxietate simți că nu ai suficient aer, mintea își pierde din ce în ce mai mult din claritate și percepi o anumită presiune în diferite părți ale corpului. Toate acestea sunt determinate în primul rând de o respirație deficitară, ce nu permite oxigenului să pătrundă suficient de mult în organism. Practicarea respirației corecte te va ajuta să îți folosești la maxim capacitatea pulmonară astfel încât, prin absorbția de energie vitală prin canalele și centrele de energie vei reuși să îți controlezi mintea, înlăturând orice tip de obstacol mental, experimentând o stare de bine profundă.

Atât corpul, mintea, cât și spiritul au nevoie de momente de relaxare pentru a permite regenerarea energiei. Dacă pentru relaxarea minții vei utiliza respirația corectă, metoda prin care îi permiți corpului să se reîncarce se numește Savasana și presupune să te întinzi pe spate cu brațele și picioarele depărtate în timp ce, prin autosugestie, transmiți relaxare către fiecare parte a corpului.  

Practicarea meditației, în care ne permitem doar să fim, fără a ne conecta la multitudinea de gânduri ce apar în acest proces, ci doar la energia pură, pozitivă, oferă relaxare spiritului.

Dieta corespunzătoarea, cea care hrănește cu adevărat corpul și spiritul, precum și gândurile pozitive pe care le plantăm în mintea noastră, completează armonios întregul sistem al YOGA.

Te invit să te abonezi la newsletter-ul meu pentru a porni alături de mine în călătoria #descoperăYOGA

Abonează-te la newsletter

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday 09:00 - 20:00 hrs
Saturday 09:00 - 18:00 hrs
Sunday 09:00 - 18:00 hrs